Magneet spansystemen kunststof

Hilma M-TECSMagneet-spantechniek:

Innovatieve snel-wisselsystemen voor de rubber-, kunststof- en metaal-industrie. Daar waar kleinere aantallen worden gevraagd en dus meer gereedschap worden gewisseld, biedt M-TECS magneet-spantechniek beslissende voordelen;
Kortere stilstandtijden, lagere wisselkosten en dus meer productie. Bijna alle gereedschappen/moulds kunnen gewisseld en gespannen worden zonder het gebruik van gereedschappen. De magneetkracht, over het gehele span oppervlak, leidt tot minimale slijtage van de gereedschappen en hierdoor lagere instandhoudingskosten.
Het systeem zelf is in principe onderhoudsvrij. M-TECS 130 is temperatuurstabiel tot 130°C, M-TECS 210 zelfs op aanvraag tot 240ºC. Deze magneetspansystemen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar.

Hilma M-TECS staat voor magneet-spantechniek en zet nieuwe maatstaven op het gebied van magnetische snel wisselsystemen. De producten M-TECS 130 en M-TECS 210 zijn gebaseerd op electro-permanent-magneettechniek. Speciale langpolen bieden veiligheid, kracht en betrouwbaarheid in overvloed.
De geïntegreerde elektrische besturing kontroleert de magneetkracht, de gereedschap klemming en beveiligt het systeem voor oververhitting.

Download hier de documentatie over Hilma magneet-spantechniek: Hollands M-TECS (pdf)
Van iedere productgroep is uitgebreide documentatie op aanvraag beschikbaar.